Tagboliger

Eksempel 8, Lyngbyvang

Geografisk placering

Æbeløgade , 2100 København Ø

Tagtype

Sadeltag

Tagboligens ejerform

Ejer

Bebyggelsens ejerform

Ejer

Antal boliger

Før
Efter

Antal nye tagboliger

12

Tagboligernes størrelse

35 til 112 m2

Samlet pris

26 mio. kr. (entreprisesum)

Byggeperiode

Ultimo 2005 til ultimo 2006

Bygherre

Ejd. Selskabet Lyngbyvang A/S v/ Manzard A/S, Greve Main 37, 2670 Greve Strand

Arkitekt

 

Rådgiver

Arkitekt Christian Lund, Ny Østergade 10, 5. sal, 1101 København K Bascon A/S, v/Jørgen Pedersen, Gentoftegade 35, 2820 Gentofte

Entreprenører

Hovedstadens Bygningsentreprise A/S, Greve Main 37, 2670 Greve Strand

Tagændringens art

Byggeprojektets omfang: I de gamle tørrelofter opføres 12 stk. selvstændige taglejligheder i størrelsen fra 35 – 112 m2. Alle lejligheder er med store kviste og veluxvinduer, som gør at de nyindrettede rum har en god rumhøjde og bredde.

Der er også lavet et nyt, særskilt installationssystem til de nyetablerede lejligheder. På den måde undgår man senere forstyrrelser i de nye lejligheder, når foreningen ændrer varmesystemet. I forbindelse med etablering af tagboliger er alt tag blevet udskiftet, og der er etableret nyt fast undertag med krydsfiner og tagpap, ligesom alle zinkinddækninger er udskiftet.

Udfordringerne rent arbejdsmæssigt på denne ejendom var i første omgang at få forankret og sikret det eksisterende reklameskilt, der stod på taget, således at reklamen stadig kunne benyttes, men uden at alle understøtningerne ødelagde ruminddelingerne i tagboligen nedenunder.

Dernæst har det været at opnå den fornødne afstivning til etablering af de 2 tagterrasser, der opføres i forbindelse med 2 af lejlighederne. I de 2 hjørnelejligheder, der får tagterrasser, er beboelsen udført i 2 etager, og det har krævet en kraftig ny stålkonstruktion, som skulle indpasses i den eksisterende tagkonstruktion, ligesom det har krævet nye flugtveje, så brandmyndighedernes krav kunne opfyldes.

Kilde

Hovedstadens Bygningsentreprise A/S